Sport

Gradonačelnik Leskovca sa mladim košarkašima ‘’Plej ofa’’

Košarkaški klub „Play off” postoji od 2000. godine i u gradu Leskovcu važi za klub sa bogatom tradicijom u radu sa mlađim selekcijama školskog uzrasta. Prošle godine ovaj klub je obeležio 20 godina postojanja, ali u senci pandemije virusa korona. Iz tog razloga danas je u SRC Dubočica organizovana svečana dodela medalja i zahvalnica kako bi se uspešno i dugo postojanje ovog kluba obeležilo kako dolikuje.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sa svojim saradnicima prisustvovao ovom događaju, pozdravio mlade nade leskovačke košarke, podelio im medalje i primio zahvalnicu. Prisutnima se obratila Aleksandra Stojanović, PR gradonačelnika i tom prilikom kazala sledeće:

“U klubu trenutno trenira oko 150 dečaka. Treneri Plej ofa svoj naglasak stavljaju na razumevanje košarkaške obuke. Posvećeni su podsticaju razvoja dece, vode računa o razvijanju njihovih igračkih sposobnosti, tehničkoj obučenosti, samostalnom ispoljavanju njihovih košarkaških zamisli. Cilj im je, kako kažu, da se svako dete razvije u zdravu, karakternu, nesebičnu ličnost i timskog igrača. Tokom postojanja kroz klub je prošlo mnogo generacija i mnogo uspešnih igrača je poniklo iz Plej of-a.”

Trener KK Play off Nikola Pavlović se zahvalio gradonačelniku na poseti i istakao da ovaj klub sa dugom tradicijom ima velike planove, pre svega organizovanje međunarodnog turnira koji je prošle godine izostao zbog epidemije virusa korona i dodao: “Zahvaljujući pre svega ovoj divnoj deci smo uspeli da izgradimo klub koji je priznat kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje. Hvala službama grada Leskovca, SRC-u i gradonačelniku na dosadašnjoj podršci, ali hvala i roditeljima koji su se odlučili da svoju decu upišu u naš klub.“ Košarkađki klub PLAY OFF postoji već dve decenije, a okuplja decu školskog uzrasta, kazala je pr gradonačelnika Aleksandra Stojanović koja je naglasila da trenutno u klubu trenira 150 dečaka.Karakteristika ovog kluba je ta što se u njemu neguju zdravi stilovi života i stiču osnovna znanja iz košarke.

Trener kluba Nikola Pavlović istakao je da je tokom svih ovih 20 godina PLAY OFF bio otvoren za dečake koji su mogli da se upoznaju sa tehnikama košarke kao sporta , a puno njih je nastavilo da se profesionalno bavi ovim sportom.Ovo je bila prilika da se gradonačelniku Leskovca uruči zahvalnica za dugogodišnju podršku klubu, a zahvalnice su dobili i pojedinci i institucije koje kontinuirano doprinose afirmaciji ove ekipe.

Na današnjoj koneferenciji PR gradonačelnika je svim osmacima sa teritorije našeg grada poželela mnogo sreće na završnim ispitima koji se održavaju danas, sutra i prekosutra. „Kada se rasterete polaganja ispita grad im je pripremio jedno iznenađenje. Ponovo će za sve osmake biti organizovana proslava male mature u Spomen parku. Zakazana je za 1.7. od 18-21 čas. Za dobar provod biće zadužena grupa Kasperi, a grad će uz pomoć Turističke organizacije organizovati osveženje i prevoz učenika iz okolnih mesta. Pozivam sve osmake, njihove razredne starešine i direktore škola da se družimo i žurkom obeležimo završetak jednog i početak novog školskog razdoblja“ – najavila je Stojanovićeva.

Categories: Sport

Leave a Reply