Društvo

LESKOVAC: Rekonstrukcija putnog prelaza Pečenjevce-Lipovica

U toku su radovi na rekonstrukciji prelaza nap utu Pečenjevce – Lipovica. Železnice Srbije su do sada na teritoriji našeg grada uredile prelaze na putu ka Bogojevcu, u blizini Kapitol parka, na ulazu u naselje Podrum, kod fabrike Mladost, u selu Grabovnica, a danas su počeli radovi i na putnom prelazu na magistralnoj pruzi Beograd – Niš – Preševo – Državna granica, pravac puta Brestovac – Lipovica- Pečenjevce – Leskovac, između stajališta Lipovica i stanice Pečenjevce, kazao je gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović.

On je dodao da radove vredne 2,5 miliona dinara finansiraju Infrastrukture Železnice Srbije i preduzeća Putevi Srbije. Sa  izvođenjem radova se počelo jutros oko 6 časova, a biće završeni danas do večernjih sati, a u međuvremenu se saobraćaj odvija alternativnim pravcem: Brestovac – Zaplanjska Toponica – Grdanica – Razgojna – Brejanovce – Pečenjevce. Time će čitava teritorija našeg grada na ukrštaju opštinskih i državnih puteva sa prugama biti pokrivena savremenim putnim prelazima.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja rekao je da je urađena demontaža starih pragova i da će se ugraditi novi i postaviti šine, a prelaz će biti asfaltiran, kao i  i prilazi samom prelazu.

Ispred preduzeća Infrastruktura železnice Srbije obratio se Ivan Stevčić koji je istakao da će danas biti završena sanacija putnog prelaza koji će biti bezbedini za železnički i za drumski saobraćaj.

Kako je konstatovano slični radovi su u planu i za druge putne pružne prelaze na teritoriji grada.

Categories: Društvo

Leave a Reply