Društvo

LESKOVAC: Predstavljen i podeljen novi broj ‘’Leskovačkog glasnika’’

Danas je u centru Leskovca predstavljen najnoviji broj ‘’Leskovačkog glasnika’’. Na stranicama Leskovačkog glasnika čitaoci se mogu informisati o aktivnostima Leskovca i Vlade Republike Srbije, a ona se ogleda u podršci raznim programima i projektima, kazala je član Gradskog veća Aleksandra Đorđević. Ona je istakla da je u našem gradu boravila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović koja je posetila Postrojenje za preradu otpadnih voda i potpisala Aneks 4 osnovnog ugovora o sufinansiranju izgradnje ovog kapitalnog projekta, a vrednost ugovora je 42,5 miliona dinara.

Đorđevićeva se osvrnula i na posetu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića našem gradu prilikom koje je on obišao Akademiju strukovnih studija Južna Srbija, gde je potpisan ugovor o dualnom obrazovanju, organizovan sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova i upriličena poseta leskovačkoj Gimnaziji.

 Na stranicama ovog lista pažnja je poklonjena i imunizaciji, ulaganjima u obrazovanje, podeli paketa penzionerima i socijalno ugroženim građanima, uspešnim pojedincima i sportskim klubovima  realizaciji infrastrukturnih projekata i gostovanju ambasadora Južne Koreje. Posebno raduje činjenica, kako se navodi u ovom glasilu što je zahvaljujući projektu “Magija sinergije” najavljen novi vozić Roštiljko koji je namenjen najmlađima i gostima i koji će saobraćati leskovačkim ulicama kao turistička atrakcija. Posebno mesto u ovom broju dato je Svetosavskoj nagradi koju je Ministarstvo prosvete uručilo gradonačelniku Goranu Cvetanoviću, kao i nagradi Kapetan Miša Anastasijević koja je takođe uručena našem gradonačelniku.

Ovaj broj Leskovačkog glasnika podeljen je i prolaznicima koji su bili veoma zainteresovani za sva dešavanja u gradu.

Categories: Društvo

Leave a Reply