Društvo

Veteran američkih vazduhoplovnih snaga pretvorio avion u kamper

Veteran američkih vazduhoplovnih snaga Džino Luči (Gino Lucci) vlasnik je neobičnog kampera koji je sam osmislio. Luči je svoj kamper napravio od trupa aviona iz Drugog svetskog rata, koji je proizveden 1943. godine. Kupio ga je 2019. godine te je na njemu radio godinu.
On je vlasnik kompanije “Round Engine Aero” koja spašava avione i daje im novu svrhu. O svom projektu je sanjao kao 12-godišnjak, a sada ga je napokon realizovao.
Reč je o avionu Douglas DC-3 Transport iz 1943. godine preimenovanog u R4D kada je dodeljen mornarici za potrebe transporta tokom Drugog svetskog rata. Kada je Luči završio svoj posao, trup aviona je postao kamper legalan za vožnju po putevima. Prethodno je avion oštetio tornado i vandali, tako da se nije mogao popraviti kako bi ponovo letio. Ipak, njegova veličina je savršena za puteve. Cenu po kojoj ga je kupio, Luči nije otkrio, ali je kazao da je izdvojio sumu u vrednosti “polovnog automobila”. U unutrašnjosti aviona/kampera su različiti delovi koji su inače bili dio nekadašnjih aviona među kojima je stari komunikacijski sistem, upravljač za kopilota i originalni intercom koji i dalje radi.
Trup aviona postavio je na šasiju starog dostavnog kamiona, koji pokreće veliki dizel motor. U unutrašnjosti kampera je spavaća soba uređena na temu aviona namenjena njegovom sinu, tu je kuhinja i kupatilo s elementima preuzetim od drugih aviona, a u donjem delu su dva kreveta i kada. Agencije i portali, krupljani

Categories: Društvo

Leave a Reply