Društvo

Više od 1.000 novinara traži akreditaciju za samit Putin-Biden u Ženevi

Više od 1.000 novinara podnelo je molbe za akreditacije za samit između ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Joe Bidena, koji će se održati u Ženevi 16. juna, izjavio je portparol švajcarskog ministarstva spoljnih poslova Pierre-Alain Eltschinger za TASS u petak.

Švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova nastavlja da proverava informacije koje su mu dostavljene, u cilju što skorijeg okončanja procesa akreditovanja, naglasio je Eltschinger.

Sudeći po švajcarskom ministarstvu spoljnih poslova, medijski centar će delovati u Međunarodnom konferencijskom centru u Ženevi od 14 do 17. juna. Kako bi dobili pristup centru, medijski radnici moraju predočiti ili potvrdu o vakcinaciji koju su odobrile Švajcarska, Evropska unija ili Svetska zdravstvena organizacija, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od COVID-19.

Sudeći po ruskoj predsedničkoj press službi, Putin i Biden će raspravljati o perspektivama rusko-američkih odnosa, temama iz domena strateške stabilnosti i urgentnim globalnim temama, među kojiima su borba protiv pandemije koronavirusa  i načini rešavanja regionalnih sukoba.

To će biti prvi sastanak licem u lice dvojice šefova država otkako je Biden ušao u Ovalni ured.

Sastanak će se održati u vili La Grange u Ženevi. Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply