Društvo

SAZNAJEMO: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i partrijarh srpski Porfirije na proslavi 950 godina postojanja manastira Svetog Prohora Pčinjskog

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i partrijarh srpski Porfirije prisustvovaće svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog u nedelju 13. juna u 12 časova, saopšteno je na Zvaničnom sajtu predsednika Srbije. Centralna Centralna proslava počeće svetom arhijerejskom liturgijom koju će u 9 časova, služiti njegova svetost, patrijarh srpski Porfirije, sa više arhijereja, dok će u 12 časova biti održana Svečana akademija na kojoj će besediti akademik doktor Slavenko Terzić.

Nakon toga za sve prisutne biće prikazan bogat kulturno umetnički program.

Istoga dana će biti obeležena i slava pravoslavne Eparhije vranjske kada će u Svepravoslavnom centru prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski, u 18 časova, biti održano bdenije , a u 19 časova će biti otvorena izložba učenika veronauke.

Patrijarh srpski gospodin Porfirije će u četvrtak, 14. juna, u 9 časova, u Sabornom hramu Svete Trojice služiti i svetu arhijerejsku liturgiju, nakon koje će biti organizovano nošenje svečane litije do Sveprvoslavnog centra Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski gde će se obaviti blagosiljanje slavskog kolača i dodela diploma učenicima veronauke.

Categories: Društvo

Leave a Reply