Obrazovanje

Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu lučonoša znanja i dobrih stručnjaka

Prezentacijom svojih rezultata i proglašenjem učenika generacije Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu obeležila kraj školske godine. Ova obrazovna ustanova koja spada u red najstarijih ovog tipa u Srbiji školuje trgovinske tehničare, konobare, kuvare, poslastičare, ugostiteljske tehničare i turističko-hotelijerske tehničare.

Trgovinsko ugostiteljska škola je ujedno i jedna od najuspešnjih, a to potvrđuju i brojna priznanja ostvarena na raznim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Kako je istakla direktorka škole Dragana Ivanišević ova ustanova obrazovanja ima veliku podršku resornog ministarstva, ali i lokalne samouprave zahvaljujući čemu su izdvojena sredstva u iznosu od 190 miliona dinara za rekonstrukciju objekta i podizanje njegove energetske efikasnosti.

Ona se osvrnula i na izvođenje nastave u specifičnim uslovima pandemije kovida 19 kada se rad odvijao kombinovanim i on line sistemom što nije uticalo na kvalitet obrazovanja i sticanja znanja učenika.

Kvalitet nastavno obrazovnog ciklusa potvrđuje i činjenica da je RTS za svoju platformu snimao časove u kojima su učešće uzeli profesori ove škole, a tokom čitavog perioda i nastavno osoblje nije prekidalo svoje stručno usavršavanje putem mnogih on line seminara gde su razmenjivana iskustva sa kolegama iz zemlje i sveta.

U školi je predstavljen osim teorijskog i praktičan rad učenika sa prezentacijom svih smerova i degustacijom hrane koju su pripremili učenici sa smerova kuvar i gastronomski tehničar, a posluživali konobari i ugostiteljski tehničari.

Najboljim učenicima uručene su nagrade, a za učenice generacije proglašene su Katarina i Jovana Stojanović.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply