Sport

BICIKLIZAM: Grk Dimitros Antoniadis pobednik trke “Kozara gran-pri 2021”

Biciklista iz Grčke Dimitrios Antoniadis pobednik je trke u brdskom biciklizmu “Kozara Gran-pri 2021” iz kalendara Svetske biciklističke federacije, koja je danas održana u Nacionalnom parku “Kozara”.
Grk je, kao internacionalac sa najboljim renkingom, bio najbrži na novoj biciklističkoj stazi na kojoj se danas nadmetalo šezdesetak biciklista. “Prvi put sam u BiH i staza je bila teška, ali tehnički odlična. Meni je odgovarala”, rekao je Antoniadis, koji je najbolje rangirani biciklista koji je učestvovao na ovom takmičenju i koji se priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

On je rekao da sa trke nosi pozitivne utiske i da će, verovatno, doći i iduće godine.

Pobednik u ženskoj konkurenciji je bila Jovana Crnogorac iz Srbije, koja nije prvi put na Kozari. “Veliko mi je zadovoljstvo da se vratim, kako zbog domaćina, tako i zbog lokacije i staze, koja je atraktivna. Sviđa mi se ova nova staza i mislim da je čak i bolje da se, s vremena na vreme, menjaju staze jer zbog nas takmičara je zanimljivije kada je nešto novo”, rekla je Crnogorac.

Najbolje plasiran biciklista iz BiH bio je Prijedorčanin Siniša Lukić, koji je osvojio četvrto mesto.

“Rezultat je dobar, konkurencija isto tako, kao i staza koja je bila svetske klase, ali teška sa sedam krugova. Nisam očekivao ovako brojnu moju publiku, drugove iz kluba i škole. Pobedio je Grk tako da sada znamo koga iduće godine da se čuvamo”, rekao je Lukić.

Predsednik Biciklističkog kluba “Kozara” Goran Garača, kao domaćin trke, izjavio je novinarima da je trka “Kozara gran-pri 2021” ispunila sva očekivanja.

“Staza je nova, ali prema rečima biciklista, veoma dobra. Izgrađena je na skijalištu Kozara i ambijent i atmosfera na trci su bili fantastični. Trka je bila interesantna, jako dinamična, ima mnogo dobrih vozača, tako da smo svi pod utiskom ove takmičarske atmosfere”, izjavio je Garača.

Stazu i organizaciju trke pohvalio je i biciklista iz Skoplja Martin Blagojević, te obećao da će iduće godine na Kozaru dovesti i svoje klupske kolege.

Osim ove trke, koja je bile kvalifikacionog karaktera, na kojoj su takmičari prikupljali bodove za Olimpijske igre u Tokiju, održana je i trka Premijer lige BiH “Kozara 2021 Austronet”. Izvor: Agencije

Categories: Sport

Leave a Reply