Društvo

TRAGOM VESTI – Sanja Vulić: Žalosna je sreća Bošnjaka i Komšića zbog izmeštanja crkve

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je žalosna sreća, ushićenost i zadovoljstvo bošnjačkog naroda i navodnog hrvatskog člana Predsedništva BiH /Željka Komšića/ povodom izmeštanja srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju.

Vulićeva je podsetila da je, prema raspoloživim podacima, devet džamija izgrađeno na srpskoj zemlji u FBiH i naglasila da nikad i niko od Srba nije tražio njihovo rušenje, jer Srbi bogomolje poštuju.

– Srbi ne prave razliku, već poštuju svaki verski objekat i narod koji ide u bogomolje. Današnja radost povodom skrnavljenja pravoslavne Božije kuće jasno pokazuje da nema budućnosti, suživota i sreće u apsurdnoj zemlji kakva je BiH – istakla je Vulićeva.

Ona je ocenila da je još tužnija činjenica likovanje BN televizije koja je sve samo ne srpska, jer joj je samo sedište u Republici Srpskoj, a sve ostalo je delo njihovih mentora po Sarajevu i stranim agenturama.

– Poražavajući su izveštaji te probosanske televizije o izmeštanju hrama i očigledno je da u toj medijskoj kući odavno nema ni Boga, ni vere, a ni čovečnosti i obraza – naglasila je Vulićeva.

U Konjević Polju kod Bratunca danas je uklonjena crkva Usekovanja glave Svetog Јovana Krstitelja, čime je izvršena presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu protiv BiH.

– Ovo nije rušenje nego izmeštanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gde će biti izgrađen novi hram korištenjem dela ovog materijala koji je upotrebljiv – rekao je ranije danas vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović, koja je dobila blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma. Izvor: SRNA/RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply