Društvo

LEBANE: Ključne odluke lokalnog parlamenta

U Skupštinskom zdanju danas je u varošici na Jablanici I Šumanki odrana 11. Sednica Skupštine opštine Lebane.Na početku sednice usvojen je predlog rešenja o oduzimanju mandata Milici Stanković Jović zbog zasnivanja radnog odnosa u Opštinskoj upravi kako i nalaže zakon. Na ovoj sednici je potvrdjen mandat novoj odbornici iz SNS-a Emiliji Vasiljević koja je položila odborničku zakletvu. Odbornici su potom razmotrili i usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Lebane za 2020. godinu

Kako je istakao predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović završni račun pokazao je pozitivno poslovanje javnih preduzeća i njihovo domaćinsko ponašanje utroška sopstvenih i budžetskih sredstava bez obzira na pandemiju koronavisusa. Višak novca u budžetu iz prethodne biće preusmeren za ovu godinu i to za kapitalne projekte koji su veoma pažljivo isplanirani podvukao je Bogdanović.

Odbornici  su razmotrili i usvojili i odluke nadzornih odbora JP Lebane, JKP Komunalca, JKP Vodovoda i JKP Veterinarska stanica o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju eksternog revizora na osnovu koga se od dobiti 80 odsto vraća u opštinsku kasu.

Posebno važne tačke koje su usvojene na sednici Skupštine opštine Lebane su Predlog Vlade Srbije za utvrđivanje javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nepokretnosti u korist lokalne samouprave, što će kako je zaključeno omogućiti novi investicioni ciklus, ali i Predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za Postrojenje za preradu otpadnih voda u Ćenovcu. Kako je zaključeno na sednici ovo je kapitalni projekat koji direktno podržava Vlada Republike Srbije i koji će kroz rešavanje problema sa otpadnim vodama doprineti i zaštiti životne sredine što je u skladu sa evropskim standardima.

Na sednici je usvojen i Predlog rešenja o razrešenju predsednika Nadzornog odbora JKP Veterinarska stanica Marka Denića, a na njegovo mesto postavljen je Goran Pavlović. Odbrornici su se izjasnili i o Predlogu Rešenja o razrešenju člana Odbora za propise i upravu Ivana Nešovića, a na njegovo mesto postavljen je Stanislav Stanković.

Categories: Društvo

Leave a Reply