Društvo

OTKRIVEN SPOMENIK ĆIRILU I METODIJU U DIMITROVGRADU! Predsednik Vučić: Moramo da gledamo u budućnost i da zajedno radimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Bugarske Rumeni Radev prisustvovali su ceremoniji otkrivanja spomenika slovenskim prosvetiteljima Ćirilu i Metodiju u Dimitrovgradu. Ceremonija je počela intoniranjem himni dveju zemalja  Vučić je podsetio da su Radev i on na ovom mestu bili pre tri godine.

– Ovde smo bili pre tri godine, pogledajte šta smo uradili za te tri godine. Oko škole, auto-put, ulagaćemo u industrijsku zonu… Uz to što smo izgradili ovaj spomenik naučili smo i glagoljicu i ćirilicu, važno je da gledamo u budućnosti  da gradimo budućnost – rekao je predsednik Vučić.

Kako je istakao Srbija Bugare doživljava kao bratski narod.

Istakako je da je budućnost zajednička i zamolio sve, posebno one koji žive u Dimitrovgradu da vode računa jedni o drugima bez obzira koje su nacionalnosti.

Vučić je najavio proširivanje industrijske zone u Dimitrovgradu i dodao da će za to tražiti podršku prijatelja iz Bugarske. Za nas je najvažnije da vidimo kako i šta možemo da uradimo u buudćnosti. Zahvalan sam Radevu na posvećenosti razvijanju prijateljstva prema Srbiji. Što se mene tiče u Bugari će u Srbiji uvek imati prijatelja. Zahvalan sam Bugarima na podršci koju evropskom putu Srbije – rekao je Vučić. On je dodao da je ponosan što jedna mala stvar u smislu materjalne vrednosti, a velika u smislu duhovne završena i na taj način je pokazano kako vidimo budućnost.

– Živelo prijateljstvo Srbije i Bugarske – poručio je Vučić.

Predsednik Bugarske je istakao da je „ovaj spomenik simbol bliskoti i važan duhovni znak za budućnost koji nam predstoji“.

– Pre tri godine sam sa dragim kolegom i prijateljem Vučićem zajedno postavio temeljac i danas imamo lep spomenik koji je simbol duhovne bliskosti između dva naroda – rekao je Radev. Pink.rs

Categories: Društvo

Leave a Reply