Društvo

LESKOVAC: Jubilej – 60 godina Centra za socijalni rad

Svečanom akademijom danas je Centar za socijalni rad u Leskovcu obeležio 60 godina od osnivanja. Tim povodom ovaj skup okupio je zaposlene u ovoj ustanovi socijalne zaštite, predstavnike lokalne samouprave, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za brigu o porodici i Zaštitnika građana i drugih institucija sa kojima je uspostavljena dugogodišnja saradnja.

Ova ustanova u proteklih šest decenija velikom broju žitelja Leskovca pomaže u rešavanju problema iz oblasti socijalne i porodično pravne zaštite, kazao je njen direktor Predrag Momčilović i posebno se zahvalio lokalnoj samoupravi, resornim ministarstvima, kao i policijskim i pravosudnim organima na podršci.

Mirko Janić, državni sekertar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja čestitao je jubilej u svoje ime i u ime ministarke dr Darije Kisić Tepavčević i naglasio da ova ustanova može poslužiti i kao uzor drugima u zemlji, kako po tehničkoj opremljenosti, tako i po stručnosti osoblja.

Milka Milovanović Minić, državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju je jubilej čestitala u ime ministra Ratka Mitrović i poželela još mnogo ovako značajnih jubileja.

„Ovakve ustanove imaju najvažniji zadatak u periodu kada život nemilosrdno okrene stranicu i kada centar postane najčešća, nekada jedina adresa za utehu i podršku’’ , kazala je ona.

Dvadesetogodišnji Mladen Petrović, student druge godine Akademije Južna Srbija, tehnološko-umetničkog odseka, dobitnik gradske nagrade za mlade talente i stipendije Ministarstva prosvete, zamenik predsednika parlamenta studenata koji je pre 8 godina izgubio roditelje i od tada odrasta u hraniteljskoj porodici, je govorio o svom iskustvu i naglasio da je najveću pomoć imao od Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je prilikom obraćanja naglasio da je izdvajanje iz budžeta za socijalnu zaštitu znatno veće nego ranije i redovno jer svakog meseca Grad isplaćuje sredstva za jednokratnu novčanu pomoć, izmiruje obaveze za prevoz učenika ometenih u razvoju, a zaposlenima u Centru se redovno izmiruju zarade, jubilarne nagrade, kao i naknada za prevoz. On je pomenuo da je pre završena rekonstrukcija zgrade Centra, koja je sada potpuno prilagođena osobama sa invaliditetom, i to zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u iznosu od 44 miliona dinara.

Na današnjoj svečanosti povodom šezdesetogodišnjice postojanja i rada Centra za socijalni rad prikazan je film o ovoj ustanovi, a direktor Momčilović je svim pojedincima i institucijama koje su pomogle rad centra uručio priznanja.

Gradonačelniku Cvetanoviću uručena je plaketa za poseban doprinos poboljšanju kvaliteta i razvoja socijalne zaštite u gradu Leskovcu.

Categories: Društvo

Leave a Reply