Sport

DRUGI PIŠU: NOVI BISER SRPSKOG TENISA: Pavle Stoiljković je budući svetski broj jedan

Baš kao što naš proslavljeni šampion Novak Đoković kaže: ,,Pobednik je onaj ko veruje u pobedu više“, Pavle Stojiljković veruje da će jednoga dana krenuti njegovim putem, biti pobednik i postati svetski broj jedan!

Pavle Stojiljković rođen je 1. aprila 2010. godine u Leskovcu i već sa nepunih jedanaest godina zauzima poziciju broj jedan na listi dečaka do 12 godina u Srbiji. Ovaj tako mali dečak je svojim rezultatima već dokazao da je budućnost srpskog tenisa i da će cela zemlja pratiti njegove mečeve sa najvećih turnira širom sveta. Ljubav ka belom sportu javila se od malih nogu. Pavle je krenuo da trenira tenis već u petoj godini, jer je sa prozora svoje sobe imao pogled na teniske terene, te je svakodnevno gledao starije tenisere koji su tu trenirali. Ovaj talentovani, uporni i uvek nasmejani teniser ima punu podršku svoje porodice, oca Petra koji je njegov trener i deke Zorana koji je njegov kondicioni trener, a posebno ga raduje što je i njegov mlađi brat Kosta pošao njegovim putem.

„Teniski klub Šumice u kom treniram poseduje dva terena na šljaci i nalazi se u šumi, po čemu je i dobio ime. Ima dosta drugara i drugarica u klubu, tu su: Nikola, Đole, Nina, Ljubica, moj brat Kosta i moram spomenuti moje starije drugare sa kojima često igram dubl: Miško, Deki i Zoki. Na kondiciju idem tri puta nedeljno odnedavno, treniram u parku Devet Jugovića i mnogo mi se sviđa to mesto, jer je uvek prepuno sportista koji treniraju“, sa žarom u očima priča mali Pavle.

Svoju profesionalnu karijeru otpočeo je 2015. godine i već je osvajao mnoge značajne turnire. Vitrina uspešnog malog tenisera iz grada na Veternici puna je pehara, medalja i pohvala.

Pavlov otac i trener prati svog sina na putu uspeha.

„On nikada nije umoran, uvek traži više treninga, da ostanemo još pet minuta da bi bar još jednom udario lopticu. Kada je kod kuće onda udara loptom o sve što stigne – o vrata, prozor, zid! Nezasit je“, sa osmehom priča Petar.

„Ne voli da gubi i po svaku cenu želi da bude prvi i to je izraženo u velikoj meri. Kod njega postoji prevelika želja da bude prvi, kada igra maksimalno je skoncentrisan na pobedu. Njega ne sprečavaju vremenske prilike – igra i kada je toplo i kada je hladno. Imamo zacrtane ciljeve za narednih pet godina. Sve radimo ozbiljno. Talenat svakako ima, ali u sportu je to minimalno. Najviše se mora raditi na treningu, jer jedno bez drugog ne može. Rad je mukotrpan, ne pitajte koliko je uloženo truda, vremena, mojih dugih razgovora sa njim. Kod nas je sport u kući i van nje!“.

Pavle planira da pokori turnire u Srbiji, ali i u inostranstvu, a nada se da će ostvariti svoj san da zaigra na nekom od Grend slemova i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji. Do tada će zajedno sa svojim drugarima iz kluba vredno trenirati i posećivati turnire. TK Šumice ima podršku grada Leskovca koji se finansira preko projektnog finansiranja i uz podršku roditelja malih sportista grada. Pavle je poneo i nagradu mlade nade sporta, kao jedan od najboljih sportista svog grada koji želi da nagradi njegovu iskrenu želju da bude najbolji ambasador svog grada i Srbije. (Kurir sport/predsednik.rs) foto: Privatna Arhiva

Categories: Sport

Leave a Reply