Sport

Nikola Mladenović iz Medveđe – karate šampion Srbije

Nikola Mladenović po četvrti put je šampion države Srbije u karateu. Titulu je osvojio na nedavno održanom prvenstvu države u Global karate federaciji u Kraljevu.

Nikola je u finalu savladao prošlogodišnjeg šampiona iz Beograda u borbama u kategoriji seniora ispod 75 kg. Konkurencija je bila jaka, a pobeda je još jedna potvrda da naš karatista ostaje u timu reprezentacije Srbije. „Korona je uticala na sve sfere života, pa tako i na sport, ali nisam se predavao, naporno sam trenirao, pa rezultati nisu izostali“, kaže Nikola koga su građani Medveđe dočekali sa oduševljenjem. Sledeće takmičenje biće održano u Beogradu, međunarodnog je karaktera, ali ono najvažnije tek sledi, a to je svetsko prvenstvo u Americi, koje je zbog korone odloženo za narednu godinu. Mladenović se već kvalifikovao za ovo nadmetanje.

Što se tiče medalja, najveći Nikolin uspeh je zlatna medalja na Evropskom prvenstvu 2019. god u Mađarskoj, bronza na Evropskom kupu u Aradu (Rumunija), četiri zlatne medalje, tri srebrne i dve bronzane na državnim prvenstvima.

Categories: Sport

Leave a Reply