Društvo

Predsednik Vučić: SVI VAKCINISANI DOBIĆE DODATNU FINANSIJSKU POMOĆ

Svi vakcinisani bar jednom dozom do 31. maja dobiće dodatnu finansijsku pomoć u iznosu od 3.000 dinara, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

„Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i da pozovemo druge da se priključe. Odlučili smo da dodelimo dodatnu finansijsku pomoć onima koji su se vakcinisali“, rekao je predsednik Vučić u „Novom jutru“.

„Svi koji su se vakcinisali makar jednom dozom do 31. maja dobiće dodatne 3.000 dinara od države“, precizirao je on.

„Hoćemo da time dođemo blizu kolektivnog imuniteta da bismo se potpuno posvetili radu“, dodao je predsednik.

Vučić je rekao da je lično zvao predsednike opština iz Srpske napredne stranke koji nisu hteli da se vakcinišu.

„Noćas sam pozivao predsednike opština iz stranke koju vodim a koji se nisu vakcinisali. Stanite ljudi, izabrani ste na to mesto jer su ljudi verovali politici koju sam predstavljao. Lepo ti je da budeš prdsednik opštine, da se praviš pametan da si ti rešio probleme. A onda kad treba da se vakcinišeš, onda je ‘glup Vučić, a ti znaš za čipove’. E pa pozivam ih da dođu kod mene, pa da mi njima izvadimo te čipove, sve o našem trošku. Samo da vide kako mogu tako prevarantski da se ponašaju“.

Prema Vučićevim rečima, vakcinacija je osnovni uslov za sve.

„Konsultovao sam se sa premijerkom do kasno sinoć. Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere, razmišljali smo kako da nagradimo one koji su pokazali odgovornost“, naglasio je.

Categories: Društvo

Leave a Reply