Društvo

Vranje tuguje za mladim desetarom-padobrancem Ognjenom Trajkovićem

Desetar Ognjen Trajković, koji je izgubio život juče oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka, bio je na dužnosti padobranca u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu.

Rođen je 20. decembra 2000. godine u Vranju. Nije bio oženjen. Kolege i prijatelji pamtiće Ognjenovu ljubav prema vojnom pozivu, njegovu čestitost, hrabrost, drugarstvo i odanost otadžbini. Njegova majka Marina Arsić, kaže da su iz vojske javili da će telo biti dopremljeno u Vranje, a potom u kapelu na Šapranačkom groblju.

Sahrana nastradalog Ognjena biće u petak u 15 časova.

– Ognjen će biti sahranjen u svom rodnom gradu, za koji je bio jako vezan, na Šapranačkom groblju.

Od malena je imao želju da bude padobranac, još od osnovne škole.

Korak, po korak i ostvarivao je svoj cilj. Bio je mnogo srećan, kada je prošao sve obuke i počeo da radi.

Nikad mi nije govorio kad ima skok, vežbu, već tek kad se prođe –  priseća se majka Marina. – Rodi majka pticu, lastavicu, pa ga šalje u specijalnu jedinicu, tako mi je govorio. Mnogo je bio ponosan što su ga primili u jedinicu. Ognjen nije bio oženjen. Ima starijeg brata i sestru, koji imaju svoje porodice. U Nišu je stanovao privatno, a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine.
 
Ognjen je bio u grupi padobranaca ove brigade koji su pre desetak dana uspešno izveli jedan od skokova predviđen padobranskom obukom, nakon čega je juče trebalo da izvedu sledeći skok.

Da li se tom prilikom mladom padobrancu umrsio padobran, kako se nezvanično sumnja ili je nešto drugo uzrokovalo koban pad, utvrdiće istraga koja je u toku.

Categories: Društvo

Leave a Reply