Društvo

Leskovački Krizni štab: Nema novih mera, samo upozorenje na oprez i poziv na vakcinaciju

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci med Goran Cvetanović apelovao je danas na građane da se, uprkos, kako je rekao ” ovom blagom poboljšanju situacije” pridržavaju propisanih mera i da se vakcinišu.On je ovaj apel uputio na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije. „S obzirom na to da se sledeće nedelje obeležava jedan od najvećih pravoslavnih praznika Vaskrs, kao i Međunarodni praznik rada, najvažnija poruka koju na današnjoj sednici želim da uputim svim našim sugrađanima je da se pridržavaju svih protivepidemijskih mera kako se epidemijska situacija ne bi pogoršala”, rekao je Cvetanović koji je upozorio da je “do sada posle svakog većeg praznika tokom kojeg većina ljudi ne radi, broj zaraženih naglo rastao, tako da želim da apelujem da naše građane da paze na sebe i svoje zdravlje kako bismo izbegli zatvaranje grada, preopterećenost kovid centra i nove žrtve zarazne bolesti Kovid 19”.

Gradski štab za vanredne situacije poručio je građanima, sa sednice koju je održao u četvrtak, da se u što većem broju odazovu i da se vakcinišu, kako bi se što brže došlo do kolektivnog imuniteta.

Pored redovne revakcinacije koja se obavlja zakazivanjem, građani Leskovca mogu da prime prvu dozu „Fajzer“ i „AstraZeneka“ vakcine i bez prijave, a očekuje se da u grad na Veternici stignu ruska „Sputnjik V“ vakcina kao i veće količine kineske „Sinofarm“ vakcine koju će građani takođe moći da prime bez on-lajn prijave.

Na Štabu je rečeno da se zahvaljujući Privrednoj komori Srbije uspešno sprovodi vakcinacija radnika u leskovačkim preduzećima. Do sada su vakcinisani zaposleni u preduzećima: „DCP Hemigal“, „Bim teks“ „DŽinsi“, „Leskobegz“ i u južnokorejskoj korporaciji „Jura“. U sredu je počela imunizacija zaposlenih u fabrici lekova „Zdravlje“ i preduzeću „Moravka pro“, a uskoro će biti vakcinisani i radnici u firmama: „Mladost“, „Autostop“ i „Aptiv“. Započet je i prosec vakcinacije pripadnika romske nacionalne zajednice u delu grada u kojem žive. Do sada je prvu dozu u Domu kulture Roma primilo 100 građana, a ovaj proces će i narednih dana biti nastavljen. Od početka imunizacije stanovništva u Leskovcu prvom dozom vakcinisano je 50.675, a drugom 22.389 osoba.

Categories: Društvo

Leave a Reply