Društvo

LESKOVAC: Doček čudotvorne ikone Bogorodice Sićevačke

Vladika niški Arsenije i leskovačko sveštenstvo dočekali su sinoć u hramu rođenja Presvete Bogorodice čudotvornu ikonu Bogorodice Sićevačke, a u hramu je posle dočeka održano Svenoćno bdenije i Sveta Liturgija. Na dočeku i u hramu se okupio veliki broj vernika.

Ikona Presvete Bogorodice sićevačke nastala je u 19. veku u Rusiji da bi u Sićevačkom manastiru bila od 1917. godine. Za ovu ikonu vezana su svedočanstva o čudotvornim isceljenjima.Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice jedna od najvećih svetinja koje se čuvaju u niškoj eparhiji, stara je više 100 godina i u sićevački manastir došla je preko ruskih monaha posle Oktobarske revolucije.

Po svedočenju ruskih monaha koji su u sićevačkom manastiru boravili između dva svetska rata, kao i prema svedočenjima monaha i sestrinstva, ikona je imala isceliteljsku moć.

Dešavala su se čuda, onim ljudima koji su se njoj obraćali molitvom.Pomagala je, po svedočenju, ljudima koji su imali glavobolju, ženama koje su bile nerotkinje i mnogim drugim hrišćanima pravoslavcima.

Categories: Društvo

Leave a Reply