Društvo

Otkrivena spomen ploča u čast doktora Miodraga Lazića. „Otišao sam časno i pošteno…“

’’Otišao sam časno i pošteno. Stajao sam na prvoj liniji’’ reči su dr Miodraga Lazića dugogodišnjeg direktora Urgentnog centra u Nišu u oproštajnoj poruci koju je ostavio svojoj porodici, kolegama i prijateljima. Upravo te njegove reči ispisane su na spomen-ploči koja je danas otkrivena u Kliničkom centru u Nišu u čast ratnog hirurga. Otvaranju su prisustvovali direktor KC Niš Zoran Perišić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali i porodica dr Lazića i mnogobrojni prijatelji.

Došli su i veterani iz Republike Srpske, mnogi koji su danas živi upravo zahvaljujući njemu

Osim spomen-table koja je postavljena u centralnom delu hola Urgentnog centra koji je dobio i ime po njemu, u blizini Kliničkog centra na jednoj zgradi na prometnoj raskrsnici oslikan je i mural s likom dr Lazića.  Njegovo ime nosi i ulica koja prolazi baš pored Urgentnog centra, ali i sam Urgentni centar. Doktor Miodrag Lazić, poznatiji kao doktor Laza, preminuo je 14. aprila prošle godine, posle 15 dana duge borbe sa koronavirusom.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao da je Lazić bio doktor od velikog poverenja, kao i da je nesebično pomogao svima. Dodao je da ne postoje reči koje mogu da opišu kakav je to čovek bio, kakav stručnjak i čime je sve zadužio nas u zdravstvu. Dr Miodrag Lazić je osnovao Urgentni centar. Za porodicu je ovaj dan, kada je dr Laza umro, kako kažu veoma emotivan, ali se u isto vreme osećaju i ponosno. Supruga Ana Lazić zahvalila se svima koji su svojim inicijativama učinili da se dr Miodrag Lazić ne zaboravi.

Categories: Društvo

Leave a Reply