Obrazovanje

LESKOVAC: Poljoprivredna škola lučonoša znanja

Poljoprivredna škola u Leskovcu je nakon više od 20 godina obnovila mehanizaciju i laboratorijsku opremu zahvaljujući donaciji Evropske unije u okviru projekta Podrška srednjem stručnom obrazovanju. Mehanizacija i oprema za izvođenje praktične nastave vredna je oko 50 hiljada evra i prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji je danas sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Đurovićem posetio školu, u velikoj meri će doprineti kvalitetu obrazovanja u ovoj školi i podići ga na viši nivo. Pored ovog, Poljoprivredna škola redovno učestvuje na raznim konkursima pa je preko projekata Kancelarije za mlade uspela da jednu učionicu opremi kao fiskulturnu salu, opremi medijateku i učionicu na otvorenom.

Kako je kazao gradonačelnik Cvetanović Poljoprivredna škola ima i svoje sopstveno zemljište površine 120 hektara, što je ogroman resurs i mogućnost da se obavlja praktični rad.

Direktor škole Dalibor Jovanović se zahvalio gradonačelniku i predsedniku Skupštine na poseti i svim saradnicima koji su zaslužni za pisanje projekata i naglasio da će se ova obrazovna ustanova i dalje truditi da se kroz razne programe podrške razvojnih organizacija osavremeni.

Kako je ovom prilikom konstatovano primarna proizvodnja je razvojna šansa napretka naše zemlje i zato je školovanje stručnog kadra iz ove oblasti veoma bitno.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply