Sport

LESKOVAC: Ulaganja i ‘’doterivanja’’ Sportsko-rekreativnog centra

Gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je danas malu salu Sportkso rekreativnog centra Leskovca koja je nedavno dobila nova sedišta. Prvog čoveka grada zaposleni u ovom objektu su upoznali sa planovima da se pristupi daljim investicijama. Kako je kazao direktor Ivan Milovac iz budžeta grada ove godine je SRC Dubočica bobila preko 98 miliona dinara što obavezuje da se pristupi stvaranju savremenih uslova za bavljenje svim sportovima.

Od početka godine do sada sređena je Stonoteniska sala, Mala sala opremljena je stolicama koje su se nekada nalazile na Gradskom stadionu, a reparirane su i dve staze u kuglani. Milovac kaže da su planovi za ovu godinu ambiciozni i sastoje se u čišćenju i uređenju bazena, nabavci grejača za Veliku salu čime bi se postigla optimalna temperatura od 17 stepeni za šta je potrebna suma od oko 700.000 dinara.

U svim ovim poslovima ova sportska ustanova oslanja se na lokalnu samoupravu, ali kako kaže Milovac potrebno je da se pristupi i izradi projekata koji bi bili usmereni prema resornom ministarstvu i međunarodnim razvojnim organizacijama. Ovi programi odnosili bi se na rešavanje problema grejanja za šta je potrebna svota od oko 10 do 11 miliona dinara, a sa kotlarnicom koju bi trebalo uraditi čak milion evra.

Milovac je zaključio da je cilj SRC Dubočice da se okrene tržišnim uslovima poslovanja.

Categories: Sport

Leave a Reply