Društvo

REAGOVANJE: Građanski front Vlasotince o aktuelnoj situacija po pitanju vodosnabdevanja

Povodom aktuelne situacije u Vlasotincu u vezi sa vodosnabdevanjem, Udruženje “Građanski front Vlasotince” izdalo je saopštenje za javnost u kojem se, pored ostalog, navodi da nije urađeno ništa konkretno kako bi se sanirale posledice oštećenja na sistemu vodosnabdevanja.

U opštini Vlasotince trenutno je na snazi vanredna situacija zbog korona virusa. U isto vreme Vlasotinčani su ostavljeni bez vode punih 48 sati zbog havarije na sistemu vodosnabdevanja, što otežava  ionako tešku situaciju. Nakon januarskih poplava i oštećenja sistema vodosnabdevanja Vlasotinčani se snabdevaju pijaćom vodom alternativnim putem. Od sredine januara do početka aprila, osim obećanja i sastanaka sa predstavnicnma republičkih organa – birokratije , nije urađeno ništa konkretno kako bi se sanirale posledice oštećenja na sistemu vodosnabdevanja. 

Na poslednjoj sednici Skupština opštine Vlasotince 18. marta 2021. zamenik predsednika opštine obrazložio je da je u toku  izrada projekta hitnih sanacionih radova koji će zajedno finansirati opština Vlasotince i JP Srbijavode, a nakon toga krenulo bi se u ozakonjenje fabrike vode i rekonstrukciju iste. Obrazloženje zamenika predsednika opštine je jasno, osim pitanja koje se samo nameće – gde ste bili gospodo predhodnih godina?
Zašto svi ovi radovi koje sada pominjete nisu započeti i završeni u predhodnim godinama (decenijama) u kojima ste vršili vlast u Vlasotincu, navodi se u saopštenju za javnost Udruženje “Građanski front Vlasotince”.

Categories: Društvo

Leave a Reply