Društvo

Slovenija odlučila da donira BiH 4.800 doza vakcina AstraZeneca

Članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine danas su u Sarajevu s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, koji boravi u radnoj poseti BiH, razgovarali o pandemiji koronavirusa, problemu migracija, putu BiH ka Evropskoj uniji, te o samitu Brdo-Brioni, koji bi trebao biti održan u Sloveniji.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je ocenio da je sastanak bio uspešan, te da je razgovarano  o važnim pitanjima.

Na pres konferenciji nakon sastanka je kazao da su bilateralni odnosi BiH i Slovenije dobri i da nema velikih otvorenih pitanja. Dodao je da je Slovenija značajan partner BiH u pogledu procesa proširenja Evropske unije i podrške našem putu.

“Zahvalan sam predsedniku što nam je doneo jednu važnu vest, a to je da je Slovenija odlučila da donira Bosni i Hercegovini 4.800 doza vakcina AstraZeneca, kao podršku u ovako teškim trenucima. Cenimo napore koje su uložili predsednik i Vlada Slovenije, jer znamo da su sve zemlje izložene problemima u vezi s vakcinama i u tom pogledu iskazana pomoć nam je  veoma važna”, kazao je predsedavajući Dodik.

Pojasnio je da će vakcine biti podeljene po kriteriju koji je važio do sada na celu BiH – RS, Federaciju BiH i Brčko Distrikt.

Po njegovim rečima, najveći deo današnjeg razgovora bio je o tome kako se boriti protiv pandemije.

Categories: Društvo

Leave a Reply