Društvo

LESKOVAC: Obezbedjena najsavremenija oprema za Vatrogasno-spasilačku jedinicu

Početkom godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je obezbedilo pet modernih vozila sa automehaničkim lestvama koja služe za evakuaciju i spasavanje na velikim visinama do čak 32 metra. Jedno od njih namenjeno je Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Sektora za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu koja je pre dve godine odlikovana Oktobarskom medaljom grada Leskovca.Tim povodom pokazane su sve prednosti ovog najsavremenijeg vozila koja služi pre svega za spašavanje ljudi od požara u višespratnicama.

Načelnik sektora za vanredne situacije Ivica Ranđelović je istakao da ovo savremeno vozilo u potpunosti zadovoljava sve evropske i svetske standarde , a da bi se u potpunosti stavilo u pogon potrebna je puna saradnja sa raznim inspekcijskim i komunalnim službama, kao i upravnicima zgrada koje su nekada rađene uz nepotpune standarde u građevinarstvu.

Nabavka ovog vozila je još jedan dokaz da Grad Leskovac ima odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom unutrašnjih poslova, a to ilustruje i činjenica da je vozilo vredno 800 hiljada evra,kazala je Jelena Stanković iz Kabineta gradonačelnika Leskovca.

Komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Leskovac Nenad Simić je nakon demonstracije vatrogasaca, pojasnio da je na ovo vozilo moguće postaviti crevo i tako pristupiti gašenju požara ukoliko se radi o nepristupačnoj zgradi.

Prema njegovim rečima, postupak obuke je u toku i Vatrogasno-spasilačka jedinica će uskoro dobiti i zvanični sertifikat za rukovanje ovim vozilom. Prezentaciji ovog vozila prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanovićsa saradnicima.

Categories: Društvo

Leave a Reply