Društvo

PELCOVANJE- VAKCINISANJE: Naš reporter od ranog jutra sa gradjanima za vakcinisanje protiv korone (foto)

U Leskovcu i okolini je, prema prvim nezvaničnim rezultatzima do sada vakcinisano više od hiljadu gradjana. Inače vakcinisanje je organizovano u Hali Partizan, Brestovcu, Manojlovcu, Grdelici i Vučju.

Građani Srbije trenutno mogu da biraju između tri dostupne vakcine – ruska „Sputnjik V“, zatim „Fajzer-Biontek“ i kineska „Sinofarm“. Uskoro će moći da biraju između četiri vakcine protiv virusa korona, jer se očekuje da u našu zemlju stigne i cepivo koju su razvili Univerzitet u Oksfordu i britansko-švedska kompanija „Astra Zeneka“.Masovna vakcinacija u našoj zemlji počela je pre tri dana vakcinisanjem pripadnika vojske i policije.

Lutajući reporter našeg portala je sa gradjanima staja u redu za vakcinu od 7 sati i 30 minuta. Ceo proces traje vrlo brzo (desetak minuta plus čekanje 25 minuta nakon “bockanja“) Lutajući reporter sa terena zapaža da sve funkcioniše po protokolu i da je organizacija izvanredna. On javlja da je u Hali Partizan angažovano sedam lekara, 16 medicinskih tehničara i tri informatičara koji su zaduženi za unos u bazu podataka.

-Da nije ove balafurdije i mamlaza koji ne poštuju red, već pokazujući telefone o navodnom zakazivanju jurcaju unutra i stvaraju nered moram priznati da svi funkcionišu i rade kao sat. Brzo sam završio, kaže starina Drage iz Vinarca koji je sa suprugom Smiljom primio vakcinu.

-Gradonačelnik Cvetanović drži reč i ovo ide brzo kao podmazano. Treba zaustaviti ove matrapaze i buljove kao i ove ceple koje se muvaju, kao da su sa stočne ili kvantaške pijace došli, da ne prave nered. Ovo su stari ljudi koji brinu o svom zdravlju. Strpljivo čekaju, nisu agresivni i brzo svi završavaju. Nemam zamerke na organizaciju kaže Ljubinka A. iz naselje Kumalak. I naš lutajući reporter je, kako kaže, primio vakcinu uz svu proceduru i to brzo bez nervoze čekajući u redu sa ostalim gradjanima.  

Categories: Društvo

Leave a Reply