Društvo

LESKOVAC: Održana 18 sednica Gradskog veća

Na ovoj sednici usvojen je Predlog rešenja o obrazovanju komisije za procenu štete na stambenim objektima, pomoćnim i privrednim prostorijama, kao i stvarima i infrastrukturi od elementarne nepogode nastale usled poslednjih obilnih kiša.

Većnici su se izjasnili i o Predlogu rešenja o obrazovanju komisije za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, poljoprivrednim kulturama, mehanizaciji, opremi i drugim poljoprivrednim sredstima za rad koje su takođe nastale usled poplava.

 Kako je u obrazloženju kazao šef Odeljenja za opšte poslove Gradske uprave Milan Popović komisije sastavljene od stručnih ljudi imaće zadatak da izađu na teren, procene štetu, o tome sačine zapisnik i obaveste nadležne organe Gradske uprave, a cilj je pravovremena i brza sanacija posledica poplava. Većnici su se na današnjj sednici pozitivno izjasnili i o raspodeli sredstava za rad Kancelarije za mlade u 2021, godini. Kako je u obrazloženju naglasio koordinator ove kancelarije Aleksandar Stojanović sredstva za rad kancelarije budžetom grada planirana su u iznosu od 23 miliona i 348 hiljada dinara, a kako je planirano ona će se utrošiti na nagrađivanje najuspešnijh mladih talenata iznosom od 17 miliona dinara, za ekskurziju talenata predviđeno je 3 miliona dinara, za volonterske projekte planirano je 1,7 miliona dinara, a znatan deo sredstava otići će i na volonterske radionice i druge sadržaje. Na sednici je usvojen i zahtev po Javnom pozivu za podršku mladim talentima grada Leskovca. U obrazloženju koordinator kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović je kazao da se na javni poziv po ovom osnovu javilo na konkurs 286 mladih, a da je 278 njih ispunilo sve kriterijume.

Ova pitanja naći će se i pred odbornicima Gradske skupštine koja zaseda sutra.

Categories: Društvo

Leave a Reply