Društvo

Vlasotince i narednih dana bez vode, povećava se broj cisterni

Zbog oštećenja više od 150 metara cevovoda i potkopane brane na vodozahvatu stanovnici Vlasotinca će i narednih dana biti bez vode, a direktor JKP Vodovoda Zvonko Ilić je najavio da će biti povećan broj cisterni za vodosnabdevanje.

Ilić je rekao i da će se koristiti alternativna brana na Rastavnici, ali da će za raščišćavanje terena i izvođenje radova biti potrebno još nekoliko dana.

Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bratislav Petrović je rekao da je već stigla cisterna iz Soko Banje, da je u funkciji cisterna preduzeća HSV sa pijaćom vodom a da danas iz Vranja stiže cisterna za pranje ulica.

Na sastanku predstavnika lokalne samouprave, članova Štaba za vanredne situacije i preduzeća koja rade na održavanju puteva i vodotokova, sa direktorom JP Srbijavode Goranom Puzovićem, koji je održan u utorak, dogovoreno je da se najpre sanira i spoji cevovod, da se potkopana brana na vodozahvatu hitno sanira i da se pripremi projekat njene potpune obnove.

Voda je oštetila i deo novog puta Vlasotince – Svođe pa je dogovoreno da se, koliko je to moguće, sanira trenutno stanje, a da se podele zadaci između preduzeća Srbijavoda i Puteva Srbije u narednim aktivnostima koje porazumevaju da se reka udalji od puta i da se pripremi novo tehničko rešenje da bi se zaštiti put.

Categories: Društvo

Leave a Reply