Sport

Promocija filma „Broj 1“ o legendarnom golmanu Draganu Panteliću

Film „Broj 1“ o legendarnom golmanu Draganu Panteliću, sedmo filmsko ostvarenje u nizu producenta Olivera Paunovića, nakon prikazivanja na filmskim platnima dočekao je i svoju televizijsku premijeru.

Bogata sportska karijera Dragana Pantelića, započeta u Lešnici, preko Niša, Španije, Francuske, Zaječara, dovela ga je do fudbalske reprezentacije sveta i Evrope, nazad u Niš pa na filmsko platno. Svojom formom i sadržajem dokumentarac „Broj 1“ otkrio je brojne, do sada, neispričane priče o ovom jedinstvenom i zanimljivom čoveku.

I danas se prepričava njegov gol golmanu Veleža Mariću, koji je dao degažirajući loptu iz svog šesnaesterca.

„Dragan Pantelić je legenda našeg grada i jugoslovenskog fudbala. Film je poučan za sve mlade ljude koji se bave sportom da vide da neko ko je došao iz male sredine u Radnički i iz tog kluba nije otišao ni u Zvezdu ni u Partizan, već je iz tog kluba napravio veliku karijeru“, istakao je producent Oliver Paunović.

Na filmu je radila kompletno niška ekipa, producent Oliver Paunović, reditelj Vladimir Ristić, snimatelj Dejan V. Marković, montaža Boban Rajković, a muziku je radio Zoran Cvetković, produkcija „City Grupa“.

Raspored emitovanja filma „Broj 1“ na televizijskim kanalima:

Belle Amie – subota, 02.01.2021. u 16,20 časova
Film klub – utorak, 05.01.2021. u 20,00 časova

Categories: Sport

Leave a Reply