Društvo

PREDEJANE: Asfaltiranje glavne ulice pri kraju

U razvoj putne infrastrukture grad Leskovac uložio je milijardu i šestotina miliona dinara, rekao je danas u Predejanu prilikom obilaska putarsko-asfalterskih radova gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović.

On je, ovom prilikom, dodao se lokalna samouprava trudila da se ovi radovi obave ravnomerno na celoj teritoriji ne praveći razliku između samog gradskog jezgra i seoske sredine.

Doktor Cvetanović je obraćajući predstavnicima “sedme sile“ poručio da je Predejansko područje dugo bilo zapostavljeno, kada je reč o putnoj infrastrukturi, a gradonačelnik je to ilustrovao podatkom da je u selu Predejanu prvi put došlo do asfaltiranja tek 2017. godine.

Radovi koji su nastavljeni početkom 2020. završeni su uređenjem čitave ove saobraćajnice za šta je uloženo 11,6 miliona dinara.

Pored lokalnih za Predejane su izdvojena i republička sredstva u čemu je učešće uzelo JP Putevi Srbije koje je izvršlo ukrštanje dva državna puta kod Motela Predejane.Glavna predejanska ulica je dužine 1,8 kilometara, a Koridori Srbije su za njenu sanaciju izdvojili 27 miliona dinara, zaključio je Cvetanović.

O tehničkim katrakteristikama ove ulice govorio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić koji je naglasio da će sada kvalitet života i rada meštana Predejana biti podignut na znatno viši nivo. Kako je rečeno ovom prilikom grad Leskovac će i u narednom periodu nastojati da  ulaže u putnu infrastrukturu na čitavoj svojoj teritoriji.

Categories: Društvo

Leave a Reply