Društvo

LESKOVAC: Održana 14 sednica Gradskog veća

Gradski većnici su jednoglasno usvojili Predlog odluke o donošenju programa energetske efikasnosti grada Leskovca za period od 2020. do 2022. godine. U obrazloženju ove tačke dnevnog reda Saša Mladenović, šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj kazao je da se podizanjem energetske efikasnosti u znatnoj meri postiže ušteda električne energije koja će adaptacijom i sanacijom pojedinih objekata poput Sportsko rekreativnog centra, Škole za osnovno i sredne obrazovanje 11 oktobar i drugih pojedinih objekata iznosi 9 odsto.

Mladenović je zaključio da je za podizanje energetske efikasnosti projektovana svota od 1,2 miliona evra, a sredstva će se obezbediti uz pomoć lokalne samouprave, resornih ministarstava i projektima koji će biti usmereni prema pristupnim fondovima EU.

Na ovoj sednici usvojen je i Predlog odluke o izradi strategije unapređenja položaja mladih u periodu od 2021. do 2025. godine koji na sveobuhvatan način reguliše metodologiju i način uključivanja mladih i obrazovanih ljudi u sve segmente društva.

Većnici su razmotrli i usvojili i Predlog odluke kojom se pokreće postupak otuđenja nepokretnosti iz javne svojine grada javnim nadmetanjem o čemu će oglas , kako je naglasila šef Odeljenja za imovinsko pravne poslove Ana Spasić biti objavljen u listu Večernje novosti 28. januara.

Categories: Društvo

Leave a Reply