Društvo

LESKOVAC: Počela isplata subvencija za poljoprivrednike

Danas je počela isplata sredstava poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na subvencije Grada Leskovca, dok će tradicionalna podela ugovora ove godine, zbog poštovanja epidemioloških mera, izostati.

Tokom dana je na račune 172 poljoprivrednika iz vučjanskog kraja uplaćeno 3,7 miliona dinara, navodi se u saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika Leskovca. Poljoprirednici iz Vučja i okolnih sela najveće interesovanje pokazali su za nabavku nove opreme za voćarstvo, s obzirom na to da su  prirodni uslovi ovog kraja, klima i zemljište, povoljni za gajenje voća.

Lokalna samouprava visoko vrednuje trud, rad i znanje koje poljoprivredni proizvođači ulažu u svoju proizvodnju i zato svake godine izdvaja značajna sredtva za stvaranje dobrih uslova za njihov rad, navodi se u saopštenju za javnost, uz podsećanje da je od 2013. godine skoro 6300 poljoprivrednika podržano sa 216,5 miliona dinara.

Istovremeno je u proteklom periodu u sveukupno poboljšanje uslova rada, u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju polja investirano ukupno 250 miliona dinara. Ove godine je, zbog velikog interesovanje poljoprivrednih proizvođača, predviđena suma od 30 miliona dinara rebalansom budžeta povećana je na 34,5 miliona dinara za ukupno 994 korisnika.Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem će i ubuduće poljoprivrednicima biti oslonac i podrška u nadi da će dobitnici subvencija unaprediti i povećati proizvodnju, zaključuje se u  saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika Leskovca. Lokalna samouprava visoko vrednuje trud, rad i znanje koje poljoprivredni proizvođači ulažu u svoju proizvodnju i zato svake godine izdvaja značajna sredtva za stvaranje dobrih uslova za njihov rad. Jedan od tradicionalnih programa grada Leskovca je dodela subvencija nosiocima gazdinstava na koji se ove godine prijavio rekordan broj vlasnika zelenih fabrika. Zbog ovako velikog interesovanja predviđena suma od 30 miliona dinara je rebalansom budžeta povećana na 34,5 miliona dinara za 994 korisnika.

Tradicionalna podela ugovora će ove godine zbog poštovanja epidemioloških mera izostati, ali će od danas početi uplata dobitnicima subvencija. U toku dana će iz budžeta grada na račune 172 korisnika subvencija iz vučjanskog kraja biti uplaćeno 3,7 miliona dinara. Ove godine poljoprirednici iz Vučja i okolnih sela najveće interesovanje pokazali su za nabavku nove opreme za voćarstvo poput atomizera, prskalica, trimerskih tresača voća i sistema za navodnjavanje. Podsećamo da je od 2013. godine skoro 6300 poljoprivrednika je podržano sa 216,5 miliona dinara. Istovremeno je u proteklom periodu u sveukupno poboljšanje uslova rada, u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju polja investirano ukupno 250 miliona dinara.

Categories: Društvo

Leave a Reply