Društvo

LESKOVAC: Na Gradskom veću data saglasnost na sporazum o izmirenju duga Apotekarske ustanove Leskovac

Na sednici Gradskog veća jedna od usvojenih tačaka dnevnog reda bila je i predlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum između preduzeća Farmalogist Beograd, Grada Leskovca i Apoteke Leskovac o izmirenju dugova apotekarske ustanove prema ovoj farmaceutskoj kući.

Naime, nakon pregovora predstavnika lokalne samouprave i pomenutog preduzeća, postignut je dogovor da, ukoliko Grad Leskovac redovno izmiruje svoje obaveze, 50 odsto od zatezne kamate na dug bude otpisano, rečeno je, između ostalog, na sednici.

U svom obraćanju gradonačelnik Goran Cvetanović kazao je da je u toku jučerašnjeg dana isplaćeno 2,5 miliona dinara za radnike koji su od strane Upravnog odbora Apoteke Leskovac pre nedelju dana proglašeni tehnološkim viškom.

Podsetio je da je sporazum napravljen i sa radnicima koji su ranije radili u Apoteci, ali su je u međuvremenu napustili.

Gradonačelnik je kazao i da je zahvaljujući sredstvima dobijenim od Vlade Republike Srbije u iznosu od 150 miliona dinara, tokom ove sedmice deo duga prema najvećim dobavljačima isplaćen.

Podsetimo, neizmirena dugovanja prema farmaceustskoj kući Farmalogist  DOO iznose oko 62 miliona 200 hiljada dinara, dok zatezna kamata, koja će biti umanjena za 50 odsto, iznosi 30 miliona dinara. Na 13. sedinci Članovi Gradskog veća Grada Leskovca usvojili su odluku o finansiranju programa u oblasti sporta kojom se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u gradu Leskovcu iz budžeta u 2021. godinii. Za ovu svrhu namenjeno je 95 miliona dinara, a pristiglo je 107 predloga od kojih su tri odbijena zbog neispunjenosti propisanih uslova. Fudbalsko sportsko društvo BK Udarnik i Sportsko udruženje Poštar nisu kategorisani (rangirani) za 2021. godinu, dok se Ženski rukometni klub „Dubočica“ obratio dopisom u kome su naveli da nisu u mogućnosti da organizuju dalja takmičenja pod pokroviteljstvom Rukometnog Saveza Srbije. Odobreni su i tradicionalni turniri koji se održavaju u organizaciji klubova, kao što su Plivački klub „Leskovac“ (Pobednik 2021), Plivački klub „Dubočica“ (Dubočica kup 2021), Atletski klub „Dubočica“ (atletski polumaraton Leskovac 2021), Rukometni klub „Meteor“ (Međunarodni turnir rukomeetnih nada Meteor 2021), Konjički klub „Dubočica 1933“ (Tradicionalna trka povodom dana oslobođenja Leskovca), Klub mešovitih borilačkih veština KMMA BC Animal tim (Internacionalni profi MMQ turnir 2021), Karate klub „Ipon“ (Karate turnir Ipon 2021), Atletski klub „GAK Leskovac“ (Vidovdanska trka 2021).

Categories: Društvo

Leave a Reply