Sport

Kreće gradnja stadiona u Zaječaru i Leskovcu, odabrani izvođači za radove vredne 5,8 milijardi dinara – Tender za Loznicu obustavljen

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odabrala je izvođače za projektovanje i gradnju stadiona u Leskovcu i Zaječaru, čija će ukupna vrednost biti veća od 5,8 milijardi dinara, dok je javna nabavka za gradnju stadiona Lagator u Loznici obustavljena, jer na tender nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Posao izgradnje novog stadiona Dubočica u Leskovcu poveren je grupi ponuđača koju čine novosadske kompanije AB & CO doo, GAT doo, PRO-ING doo i Tehno inženjering, kao i FMS Kvart doo Petrovac, Securiton doo Beograd, Enterijer Moša SRB doo Novi Sad, Premijus doo iz Zemuna, DHC Inženjering doo Novi Beograd i EX BC doo Beograd. Vrednost ugovora je 2.465.932.800 dinara.

Stadion Kraljevica u Zaječaru gradiće grupa ponuđača koju čine beogradske kompanije W.D. Concord West, DBS doo, Elektrozapad doo, kao i Premer Savković doo Lazarevac, Modulor doo Beograd, Hidro-Tan doo Beograd, Kapa Projekt doo Niš, Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge Frenki-alarm doo Valjevo, Dabicom CO doo Beograd i ECO Construction doo Beograd. Vrednost ovog ugovora je 3.379.200.000 dinara.

Izrada projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i izrada projekta izvedenog objekta za objekat gradskog stadiona Lagator u Loznici moraće da sačekaju, jer je, kako se navodi „naručilac nakon pregleda i stručne ocene ponuda utvrdio da su sve ponude neprihvatljive“.

Kako je ranije za eKapiju rečeno iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima nakon potpisivanja ugovora izvođači će biti uvedeni u posao.

Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je javnu nabavku izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i izradu projekta izvedenog objekta za objekte gradskih stadiona podeljenu u tri partije. Postupak javne nabavke sprovodi se u skladu sa sporazumom o zajedničkom sprovođenju javne nabavke sa gradovima Leskovac, Zaječar i Loznica.

Podsetimo, planirana je gradnja stadiona u ZaječaruKragujevcuLozniciLeskovcuVranjuKraljevuSuboticiNovom Sadu, kao i nacionalnog stadiona u Surčinu.

Gradnja stadiona u drugim gradovima širom Srbije čeka finansije.

– Postupci javnih nabavki za stadione u drugim jedinicama lokalne samouprave biće pokrenuti kada se za to obezbede potrebna finansijska sredstva a u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta Republike Srbije – rekli su ranije iz Kancelarije za naš portal.

Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.E-kapija,I. Milovanović

Categories: Sport

Leave a Reply