Društvo

U Leskovcu je danas održana sednica Gradskog veća

U Leskovcu je danas održana sednica Gradskog veća na kojoj je usvojen  Predlog deklaracije o ulozi  funkcije upravljanja ljudskim resursima, kao i Kodeks ponašanja službenika  i nameštenika  u Gradskoj upravi, javnom pravobranilaštvu i Službi za budžetsku inspekciju. Kako je rečeno u obrazloženju deklaracija za upravljanje ljudskim resursima predstavlja dokument koji je izrađen u okviru projektne aktivnosti, koja se realizuje uz podršku i saradnju EU i Saveta Evrope, a namenjena je jačanju i daljem razvoju  funkcije ljudskih resursa u 50 gradova i opština u Republici Srbiji.  Usvajanjem Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u Gradskoj upravi, javnom pravobranilaštvu i Službi za budžetsku inspekciju, želi da se unapredi ostvarivanje i zaštita prava i sloboda stranaka, odnosno da se približi rad organa, službi i organizacija stvarnim potrebama građana.

Gradski većnici su na današnjoj sednici usvojili i odluku o pristupanju Grada Leskovca u članstvo Udruženja pokret za decu tri plus iz Čačka. Osnovni cilj donošenja ove odluke jeste obezbeđivanje posebnog vida podrške porodicama sa troje i više dece na teritoriji grada Leskovca, kazala je gradska većnica Brankica Stamenković. Usvojen je i predlog izmene i dopune plana  i programa investicija i komunalnog održavanja za potrebe grada Leskovca za 2020. godinu sa finansijskim planom, kao i Plan i program investicija i komunalnih održavanja za 2021. godinu.

Većnici su razmotrili i usvojili Program poslovanja i operativni  program vršenja usluga JP Urbanizam i izgradnja u 2021. godini, kao i programe poslovanja javno komunalnih preduzeća Vodovod, Toplana,Komunalac, Grdelica i javnih preduzeća Gradska autobuska stanica, Dom i Pijaca.

Gradsko veće grada Leskovca uputilo je danas zahtev za zakazivanje sednice Skupštine grada za 22. decembar.

Categories: Društvo

Leave a Reply