Društvo

SAGA O AMERČKIM IZBORIMA-Tramp: Ovo je najvažniji govor koji sam održao, sistem je napadnut

Predsednik SAD Donald Tramp obratio se građanima Amerike putem video poruke i nazvao svoj govor u kom se osvrnuo na izbornu krađu najvažnijim koji je održao.

„Ovo je možda najvažniji govor koji sam ikad održao. Želim da vam dam informacije o našim naporima da otkrijemo neregularnosti i izborne krađe koje su se dogodile tokom predsedničkih izbora. Nekada smo imali izborni dan, sada imamo izborne dane, nedelje i mesece. Mnogo loših stvari dogodilo se tokom tih dana i nedelja“, rekao je Tramp u video poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

Statement by Donald J. Trump, The President of the United States

Full Video: https://t.co/EHqzsLbbJG pic.twitter.com/Eu4IsLNsKD

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 2, 2020

​Kako je rekao, kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država, nema važniji zadatak nego da štiti Ustav i zakone. „Zato sam odlučan da štitim naš izborni sistem, koji je izložen koordinisanom napadu“.

„Bili smo upozoreni da ne proglašavamo preranu pobedu i da će biti potrebni meseci da se proglasi pobednik i verifikuju rezultati. Moj protivnik je upozoravan da se ne meša u izbore, da ne drži kampanju. Ponašali su se kao da znaju kakav će ishod da bude. Sve je to bilo čudno“, naveo je američki predsednik.

„U danima posle izbora bili smo svedoci kampanje da se proglasi pobednik, čak i dok su glasovi u nekim ključnim državama još prebrojavani
Ustavni proces mora se nastaviti. Nastavićemo da branimo zakonitost, da svaki zakoniti glas bude prebrojan, a nezakoniti da ne budu ubrajani. Ovde se ne radi samo o tome da branimo glasove 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za mene, već branimo veru u ove, ali i sve sledeće izbore“, istakao je Tramp i poručio Bajdenu: „Ne trebaš nam, rešeno je. Ovi izbori su gotovi„. Izvor-foto: Sputniknews,Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply