Društvo

AMERIČKI IZBORI: Eric Trump ”zapalio” Internet zbog svog pitanja može li Biden dobiti ”15 miliona glasova više od Obame”.

Kampanja i porodica Donalda Trumpa tvrde da su američki predsednički izbori namešteni. Kako bi to i dokazali, Trumpova je kampanja podigla celi niz tužbi na američkim sudovima. U subotu ujutro, predsednik se oglasio na Twitteru tvrdeći da je više od miloun glasova u Pennsylvaniji, koji su pripali Bidenu stvoreno “niodčega.”

Eric Trump izjasnio je svoju sumnju u to kako je moguće da je Joe Biden dobio puno više glasova čak i od broja glasova koje je osvojio predsednik Barack Obama na izborima 2012. godine, usprkos tome što je Biden “jedva vodio kampanju” i što se ”nije pojavio u javnosti nedeljama.”

Does anyone believe that Biden got 15 million more votes than Obama in 2012? This from a candidate who would go days/weeks while hardly campaigning.

— Eric Trump (@EricTrump) November 28, 2020

Biden, kojeg su ”mainstream” američke mreže već proglasile izabranim predsednikom, dobio je više od 80 miliona glasova, što su rezultati najnovijeg prebrojavanja, no te brojeve želi osporiti Trumpov tim.

2008. godine Barack Obama postavio je novi rekordu osvajanju glasova, zbog dobivanja potpore od gotovo 70 milijuna birača. Četiri godine kasnije, ponovno je osvojio izbore, nakon što je za njega glasovalo gotovo 66 milijuna glasača, odnosno glasačkih listića.

No, sin Donalda Trumpa ne veruje da je Joe Biden mogao tako premoćno pobediti njegovog oca u ovoj predsedničkoj kampanji.

“Veruje li iko da je Biden dobio 15 milijuna glasova više od broja glasova koje je dobio Obama 2012.?” Glasi pitanje kojeg je postavio Eric Trump svojih 4.5 miliona sledbenika na Twitteru.

Neki su mu želeli objasniti kako je to bilo moguće. Neki su sugerisali da je tako zapanjujuće visoka brojka jednostavno pokušaj izvlačenja njegovog oca iz Bele kuće i da se ne radi o stvarnom broju glasova koje je zapravo osvojio demokratski kandidat.

Za druge je takva ogromna razlika u glasovima jednostavno dokazala da su ovi izbori jedna velika prevara, što je tvrdila Trumpova kampanja.

Ericova objava na Twitteru nastala je dan nakon što je njegov otac tvrdio kako “nema šanse” da je Biden mogao dobiti takvu rekordnu podršku.

“Ovo su bili 100 % NAMEŠTENI IZBORI,”napisao je Trump na Twitteru.

Prema kasnijoj objavi POTUS-a na Twitteru, više od milion glasova koji su navodno dali podršku Bidenu u Pennsylvaniji “stvoreno je niodčega.”

Izjava je usledila nedugo nakon što je američki Prizivni sud za treći krug u Philadelphiji odbio zahtev Trumpove kampanje za blokiranje overe izbornih rezultata u toj državi, što je odluka zbog koje je Joe Biden došao na pobedničku poziciju, s manje od 2 posto razlike u glasovima između dvojice kandidata. Izvor-foto: Sasa F. Logicno, Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply