Društvo

Pensilvanija obustavila potvrđivanje izbornih rezultata, Tramp: Velika vest!

Sudija američke savezne države Pensilvanije Patrisija Mekalof naložila je obustavljanje svih daljih procesa u vezi sa potvrđivanjem izbornih rezultata u toj državi.

Ona je tim povodom zakazala saslušanje koje će biti održano u petak.

„Velika vest!“, napisao je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru nakon objave iz Pensilvanije.

Big news! https://t.co/A7t5YMNeYU

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 26, 2020

​Tramp se prethodno telefonom obratio na saslušanju pred Senatom države Pensilvanije o masovnoj krađi glasova u toj saveznoj državi, navodeći da ima dokaze koji potvrđuju njegovu pobedu.

„Moramo da preokrenemo izborne rezultate. Nema sumnje da imamo sve dokaze, imamo sve“, rekao je Tramp, čije je desetominutno obraćanje pozdravljeno aplauzom.

On je dodao da je samo potrebno da njegove argumente sasluša neki sudija koji bi bio neutralan.

Tramp je rekao da su demokrate Džoa Bajdena varale na izborima i u tom kontekstu ukazao na incidente sa glasovima pristiglih poštom ljudi koji su preminuli.

„Ovi izbori su namešteni, a to ne smemo da dozvolimo“, istakao je Tramp.

Američi predsednik je trebalo lično da se pojavi na javnom saslušanju u Pensilvaniji, ali je od toga odustao nakon što je potvrđeno da je jedan od savetnika njegove kampanje pozitivan na virus korona.

President @realDonaldTrump‘s full remarks at the Pennsylvania State Senate hearing on massive voter fraud in the 2020 Election pic.twitter.com/X8NUxgoOYD

— Team Trump (@TeamTrump) November 25, 2020

​Podsetimo, Trampova kampanja zatražila je postupak „ubrzane žalbe“ nakon odbacivanja tužbe u Pensilvaniji, kojom su zahtevali da se poništi više miliona glasova pristiglih poštom. Sputniknews.com

Categories: Društvo

Leave a Reply