Društvo

Dodik: Ako Incko ne prestane sa nametanjem, usmerićemo se integraciji sa Srbijom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na večerašnjem obraćanju UN-u poručio je da ukoliko Incko nastavi sa nametanjem svojih odluka, smatra legitimnim da Republiku Srpsku usmjeri integracijama sa matičnom Srbijom.

Dodik je izjavio da u takvoj BiH nema mjesta ni za Srbe ni za Hrvate.

“Neka Incko nastavi da krivi mene za rušenje, a sve što je srušeno u BiH, srušio je Valentin Incko. Pošaljite ga kući! Završen je rad Haškog tribunala. Srbi su osuđeni daleko više nego Bošnjaci, nećete vi gospodine Incko nametati ovdje svoju istoriju.”

 “Zbog ovoga što je večeras rečeno, Incko će pokušati da kazni mene i gospodina Čovića. U 25 godina odžali smo po ocjeni OSCE-a održali smo demokratske izbore. Šta sa izborima ima Incko? Ko je on da tumači izbore? To nije u njegovoj nadležnosti, gospodo, pročitajte ovo o čemu govorim! Prihvatiću svaku vašu ocjenu, ali pročitajte pa mi recite da ovo što govorim nije tačno!

“Samo ono što je izričito dato BiH pripada njoj, sve ostalo pripada entitetima”, vjerujem da je Incko pročitao ovo. Ali on nije tu da tumači ustav. Umjesto da primjenjuju sporazum, oni su ga tumačili. Po tome je kriminalan bio Pedi Ešdaun koji je pokušao da skrši Dejtonski sporazum.

Srbija hoće da ode visoki predstavnik. Isto žele Hrvatska, Republika Srpska, 50 odsto FBiH žele, na zajedničkom nivou dvije trećine žele da ode visoki predstavnik”, izjavio je Dodik i dodao da Incko mrzi Srbi, ili je plaćen za to, ili je ubijeđn da tako treba da bude.

“Izmanipulisao je ponovo Savjet bezbjednosti. Jedan arogantni Pedi Ešdaun nije se usudio da uđe u suštinu Ustava i da mijenja odluke suda. Postoje dokazi da OHR to radi.”

“Incko priča o državnoj imovini, BiH nema državnu imovinu. Ono što nije striktno dodijeljeno BiH, pripada entitetima. Incko je čovjek koji sprječava investicije i sabotira razvoj BiH. Izvor: ATV

Categories: Društvo

Leave a Reply