Društvo

Trump dao zeleno svetlo za početak prenosa ovlaštenja na Bidena

Joe Biden formalno je dobio odobrenje federalne agencije za početak prenosa predsedničkih ovlašćenja na njega ubrzo nakon što ga je država Michigan proglasila tamošnjim pobednikom predsedničkih izbora.

Američka Uprava za opšte poslove (GSA), koja mora dati potvrdu za predsedničku tranziciju, u ponedeljak je javila Bidenu da može formalno početi proces prenosa vlasti, prenosi Reuters.

„Ozbiljno shvatam ovu ulogu i, zbog najnovijih događanja, koja uključuju pravne izazove i potvrde izbornih rezultata, šaljem danas ovo pismo kako bih omogućila da Vam sredstva i službe budu dostupne“, napisala je u pismu upućenom Bidenu šefica ove savezne agencije Emily Murphy.

Prethodno je predsednik Donald Trump napisao na Twitteru da preporučuje Murphy i njenom timu „da učini što je potrebno učiniti vezano uz inicijalne protokole, te da je rekao i svom timu da tako postupi“.

Predsednik Donald Trump u ponedeljak je rekao da je Emily Murphy, šefici Uprave za opšte usluge, dao zeleno svetlo za nastavak tranzicije na administraciju Joea Bidena.

“Želim zahvaliti Emily Murphy u GSA na njenoj postojanoj predanosti i odanosti našoj zemlji. Uznemiravana je, prećeno joj je – i ne želim videti da se to događa njoj, njenoj porodicii ili zaposlenima GSA-e ”, rekao je Trump u tvitu.

Categories: Društvo

Leave a Reply