Društvo

LESKOVAC: Usvojena odluka o izvršenju budžeta za devet meseci i rebalans budžeta

Na petoj sednici Gradske skupštine odbornici su danas razmotrili i usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada za period od 1.1. do 20.09. ove godine.

U obrazloženju ovog predloga šef Odeljenja za finansije Marija Milosavljević istakla je da je ovaj predlog u saglasnosti sa Zakonom o budžetskom sistemu i svim pravnim aktima koja prate tu oblast.Ona je naglasila da su ukupno ostvareni prihodi i primanja u iznosu od 2 milijarde 552 miliona 806 hiljada i 214 dinara ili 59,2 procenta u odnosu na godišnji plan.

Ona je dodala da su u ovom periodu rashodi i izdaci iznosili 2 milijarde i 605 miliona 716 hljada i 375 dinara ili 56,1 odsto, a ostvaren je i budžetski suficit od 8,5 miliona dinara.

Među rashodima vodeće mesto imali su oni koji se odnose na zaposlene i to procentualno 72,7 odsto u odnosu na godišnji plan, podvukla je Milosavljevićeva.

 Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu za ovu godinu.Kako je kazao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  razlozi za donošenje rebalansa budžeta su se nametnuli zbog usklađivanja rashodovne i prihodovne strane, ali i zbog donošenja mera Vlade Srbije koje su usmerene ka smanjenju negativnih efekata epidemje koronavirusa kroz pomoć privatnom sektoru kroz razne vidove pomoći i zarada.Ove mere uticale su na to da se u budžetu grada nalazi 349,6 miliona manje nego što je planirano. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u svom izlaganju istakao je da su izneti podaci koji se odnose na budžet rezultat kontinuiranog rada aktuelne vlasti.

Categories: Društvo

Leave a Reply