Društvo

LEBANE: Opština Lebane PS Lebane donirala džip

Zbog potreba Policijske stanice, a s obzirom na razuđenost terena, opština Lebane je na osnovu Zakona o budžetu i odluka koje je sprovela nabavila terensko vozilo marke Lada niva koje je i nedostajalo da bi se brže i efikasnije obavljali bezbednosni poslovi”, kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović. On je ocenio saradnju opštine Lebane i Policjske uprave u Leskovcu, odnosno Policijske stanice u Lebanu kao odličnu i podsetio na činjenicu da je centralna proslava za Jablanički okrug Dana policije prošle godine održana u Lebanu i da je tom prilikom pokazana i oprema kojom raspolaže ova vitalna služba.

Bogdanović je podvukao da je u prethodnom periodu sa Sektorom za vanredne situacije i MUP-om rešen jedan deo problema vezan za vozni park i objekat za vatrogasce, a da će se ta praksa nastaviti i u narednom periodu jer će do kraja godine biti završena i druga vatrogasna garaža za novo nabavno vozilo.Bogdanović je zahvalio u svoje i ime građana na angažovanju i pružanju podrške  policiji u borbi protiv epidemije koronavirusa. Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Tomislav Ilić istakao je da će ovo terensko vozilo mnogo značiti Policijskoj stanici u Lebanu pošto je teren koji ona pokriva procentualno 65 odsto brdsko planinski.

Ilić je istakao i činjenicu da je ovaj gest ne samo odraz saradnje sa opštinom Lebane, već i dokaz društvene odgovornosti lokalne samouprave. Kako je ovom prilikom konstatovano opština Lebane i dalje će nastaviti da pruža podršku pripadnicima MUP-a.

Categories: Društvo

Leave a Reply