Hronika

Kod Bujanovca pronađene velike količine oružja, među njima i protivtenkovska mina

Prilikom radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac 14. novembra radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je policiji da je pronađena veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

Tada je pronađeno osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje, prenose „Novosti“.

Sutradan formirana je ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj koje je na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u mestu zvanom Singrit ispod stene u šupljini sakrili raznu vrstu naoružanja.

Malo je reći da su ljudi koji su ovaj posao radili bili šokirani kada su pronašli 9 kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač M79 „Osa“ 137 municija za bacač granata „Zolja“, jednu protivtekonsku minu, jedan optički nišan, 1436 municije raznog kalibra, kao i maskirnu uniformu u fazi raspadanja.

Više javno tužilštvo naložilo je utvrđivanje porekla i svrhe oružja, pišu „Novosti“. Spekuliše se da oružje potiče iz perioda ranijih sukoba na jugu Srbiji, mada se ne isključuje i mogućnost da je novijeg datuma. Za sada se tužilaštvo izjasnilo da postoje elementi krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i podneta je prijava protiv NN lica.

Categories: Hronika

Leave a Reply