Društvo

Gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović o rezultatima u proteklih 8 godina

Gradonačelnik Leskovca  dr sci med Goran Cvetanović danas je svim sugrađanima prezentovao rezultate ostvarene od preuzimanja odgovornosti 2012. godine do danas.

Valja, medjutim, reći da je ovaj događaj zbog epidemiološke situacije prenošen putem YouTube kanala grada Leskovca i Facebook stranice.

Kako je, ovom prilikom, u ekspozeu, kazao  doktor Cvetanović ove godine usled epidemije coronavirusa svi smo mogli da se uverimo koliki je značaj zdravstvenog sistema i lekara koji su nesebično i stručno obavljali svoje dužnosti i položili ispit humanosti.

U borbi sa virusom Covid 19 veliku ulogu odigrali su mladi volonteri koji su preko kol centra primali pozive i dostavljali pomoć najstarijim sugrađanima, podvukao je Cvetanović.On je dodao da je od posebne važnosti bila i distribucija paketa penzionerima sa najnižim primanjima i socijalno ugroženim sugrađanima. ,,Kada sam preuzeo ključeve grada osnovni problem bila je visoka stopa nezaposlenosti, propala privreda i nepoverenje investitora u državu” , istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.On je dodao da je tokom 8 godina stopa nezaposlenosti smanjena sa 25 procenata na 13,8 odsto i to dolaskom stranih investitora i oživljavanjem i proširenjem proizvodnih kapaciteta domaćih firmi.

Posebno mesto u razvoju grada za proteklih 8 godina zauzela je kultura, a rad institucija kulture ni epidemija coronavirusa nije umanjila . Naše ustanove kulture su prepoznate ne samo u Srbiji, već i van njenih granica, kazao je gradonačelnik.Ovo sve potvrđuje da grad Leskovac sve više ulaže u kulturu za šta se izdvajaju sve veća sredstva iz budžeta.

Grad ulaže i u obrazovne ustanove istakao je Cvetanović i to argumentovao činjenicom da je nedavno finansijski podržan projekat opremanja svih osnovnih škola dronovima. On je dodao da je ravnomerno ulagano u školske objekte, kako u gradu, tako i u seoskim sredinama pa je samo u podizanje energetske efikasnosti ovih objekata uloženo 250 miliona dinara, a urađen je i izgrađen i veliki broj fiskulturnih sala i školskih terena uz izdvajanje milionske sume u cilju negovanja sporta i zdravih stilova života. Najnovija investicija za koju je raspisana javna nabavka je izgradnja Gradskog stadiona za šta će biti uložen 21. milion evra koji će biti kruna razvoja sporta.

Cilj lokalne smouprave je da mladi ostanu u Leskovcu i zato će biti podržana svaka inicijativa u tom cilju, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Goran Cvetanović obećao je na kraju izlaganja stvaranje uslova za bolju perspektivu mladih i njihovo uključivanje u sve tokove društva.

Categories: Društvo

Leave a Reply