Društvo

Predsednik Vučić na prikazu sposobnosti vojske Srbije u Batajnici: Ponosan sam! Ovo su naše oružje, naša pamet i naše znanje

Danas je na aerodromu u Batajnici organizovan prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, a prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na prikazu sposobnosti učestvovao je i deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Predsednik Vučić je, nakon vežbe obišao taktičko – tehnički zbor i najmodernija sredstva kojima su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i sredstva iz razvoja domaće industrije. Helikopteri Mi-35 su izuzetni, čoveka strah uhvati kad ih vidi – kazao je Vučić prilikom obilaska.

Vučić je rekao da je ponosan na celu Vojsku Srbije, a da su 3. i 4. brigada poseban ponos.

– Želim da kažem svima ovde, jer ja nisam posebno stručan, ali trudio sam se da naučim. Ovo je sve oružje koje mi pravimo. Ovo je Zastava oružje i možete da vidite i bacače granata i sve puške i petoletku. I Mali Miloš se na ovoj vežbi pokazao izuzetno… Ovo je naša pamet, naše znanje – istakao je Vučić.

Kako kaže, još zaostajemo za zapadnim i istočnim sistemima, ali sve manje.

– Izgledali ste kao najbolja vojska sveta. Mojsiloviću, ovo je zaista bilo izuzetno. Danas ste bili izuzetni – naglasio je Vučić.

Komplet sa tri letelice i upravljačkim sistemom je 160 hiljada evra. Pink.rs

Categories: Društvo

Leave a Reply