Društvo

Pekovići ne daju svetinje: Ne odreći se Boga i onih koji slave njegovo ime

Bratstvo Peković uputilo je pismo podrške, sa potpisima, Mitropoliji crnogorsko- primorskoj i eparhijama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Njihovo pismo prenosimo u celosti:

Dođu tako vremena kad oholim ljudima nije dovoljno da gone pravednike, već se drznu da progone i samog Gospoda Boga. U takvim vremenima poštenom vjerujućem čovjeku sva zemaljska blaga postanu manje ili ni malo bitna, a jedino važno postane ne odreći se Boga i onih koji slave njegovo ime.

Evo i za našeg zemana svjedočimo progonu Boga i Pravoslavne crkve, kao i progonu svešteno – monaštva i vjerujućeg naroda. Progon je danas intenzivniji i besudniji nego što je bio u vremenima raznih okupacija.

Bratstvo Pekovića se vjekovima sabiralo i dan danas se sabira oko naše Mitropolije crnogorsko – primorske, i svete nam Srpske pravoslavne crkve.

U ime Božije pravde, bratske ljubavi i sloge, u spomen naših časnih predaka koji su nebrojeno puta životima branili slobodu i ime Gospodnje, apelujemo da se prestane sa progonom svešteno – monaštva Mitropolije crnogorsko – primorske i ostalih eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i posebno apelujemo da se odustane od nauma otimanja crkvene imovine, u kojoj se vjekovima okupljamo i kojoj je najznačajnija uloga da slavi ime Gospodnje.

Potpisima podrške našoj Mitropoliji i svešteno – monaštvu svjedočimo da smo u odbrani svetinja jedno i nedjeljivo tkivo, bez straha od mogućnosti da zbog ovoga i sami budemo progonjeni, ali sa strahom da ne odstupimo od Gospoda i da čista obraza stanemo pred našu djecu, ali i naše pretke kad Gospod za to odredi trenutak.

Naše sestre i braća Pekovići, koji iz bilo kojih razloga ne budu potpisali ovu peticiju, ostaju naše sestre i braća za sva vremena!

NE DAMO SVETINJE KOJE SLAVE BOŽIJE IME!

Sledi spisak sa preko 300 potpisa. Spisak se svakodnevno dopunjuje. In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply