Društvo

Neobično prijateljstvo čoveka i srne: Prišla mi je sama i od tada se nije odvajala od mene

Ata Kosar iz grada Hataya u Turskoj, veliki zaljubljenik u planinsko trčanje, sklopio je neobično prijateljstvo sa srnom koju je sreo dok je trčao na planini, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru za AA ispričao je kako je dok je trčao ranim jutrom na planini ugledao srnu te je odlučio da joj se približi.

Kada je video da se životinja nimalo ne boji i da ne pokušava pobeći odlučio je da napravi nekoliko fotografija i video snimak za uspomenu, ali je bio uveliko iznenađen kada je shvatio da se srna ne odvaja od njega i ne želi otići.

Potom je srnu doveo kući i hranio je iz ruke, napominjući kako je zaista iznenađen da životinja odmah nije pobegla u planinu kada je videla ljudsko biće. – Srna mi je prišla sama i od tada se nije odvajala od mene. Bilo je očigledno da joj treba pomoć i da traži pomoć. Doveo sam je kući, nahranio, a zatim predao vlastima. Bila je ovo veoma lepa uspomena za mene- kazao je Kosar.

Napravio je nekoliko video snimaka sa srnom koje je podelio i na društvenim mrežama, što je naišlo na oduševljenje brojnih ljudi.

Iako je želio da srna ostane kod njega jer je već zavoleo ovu predivnu životinju, odlučio je da obavesti Ured za zaštitu prirode i nacionalnih parkova koji je preuzeo brigu o srni koja će nakon obavljenih kontrolnih pregleda ponovo biti puštena u prirodu. Krupljani

Categories: Društvo

Leave a Reply