Društvo

IN MEMORIAM: Isidora Bjelica ispraćena na večni počinak, SUZE I JECAJI odjekivali Novim grobljem! Potresne scene teraju suze na oči!

Poznata književnicaIsidora Bjelica danas je u kapeli na Novom groblju ispraćena na kremaciju. Neutešna porodica spisateljice nije mogla da sakrije tugu i bol zbog gubitka, a veliki broj prijatelja i rodbine okupio se kako bi je ispratio na večni počinak. Urna sa pepelom pokojne književnice biće položena u AleJi zaslužnih građana na Novom groblju. Isidorina deca, sin Lavi ćerka Vila, kao i suprug Nebojšanisu mogli da obuzdaju suze prilikom poslednjeg ispraćaja spisateljice. Suze i neizmernu bol nisu mogli da sakriju ni Isidorini roditelji, otac Dimitrijei majka Nevenka.

Spisateljica Isidora Bjelica ispraćena je danas, 8. avgusta, na večni počinak. Sanduk u kapeli bio je gotovo čitav prekriven cvećem, a na krstu stajao je beli šešir – a taj prizor rasplakao je i najhrabrije.

Nakon ispraćaja za kremaciju, svi su se sjatili oko Isidorinog sina Lava, koji nije prestajao da lije suze za majkom. Porodica i prijatelji su ga grlili, ne bi li ga makar na trenutak utešili i smirili.  Podsetimo, Isidora (52) preminula je u sredu, 5. avgusta, nakon dugogodišnje i teške borbe sa opakom bolešću u stanu svojih roditelja u Beogradu. Opelu i ispraćaju na kremaciju prethodila je komemoracija održana u maloj sali Sava Centra.

Isidora Bjelica rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu. Živela je i radila u Beogradu. Bila je udata za Nebojšu Pajkića s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić. Kao TV autor radila je nekoliko projekata. Njena misija da pomaže drugima vidljiva je i u njenim poslednjim knjigama koje je pisala dok se borila sa bolešću a sa ciljem da pomogne drugima. Autorka je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama. Osim toga, autor je više pozorišnih komada i radio drama. Reditelj je filma Dorćol-Menhetn. U pozorištu je režirala Sarajku u Beogradu i komediju svog supruga Nebojše Pajkića, Marhatana. Prevođena je na nekoliko stranih jezika. Bila je kolumnista u više listova. pink.rs

Categories: Društvo

Leave a Reply