Društvo

Kupalište u Vlasotncu zatvoreno na 7 dana. Vlasotinčani protestvuju zbog zabrane kupanja na vlasotinačkom jezeru kod mlina

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince doneo je danas odluku da savci na brani ostanu podignuti, odnosno da se jezero ne puni narednih sedam dana, a da se nakon toga razmotri higijensko – epidemiološka situacija i mišljenje Zavoda za javno zdravlje i da se tada donese nova odluka.

Štab je od zavoda tražio da izvrši sanitarno – higijenski nadzor kupališta radi davanja saglasnosti na ispunjenje uslova za njegovo korišćenje u rekreativne svrhe. Ekipa Zavoda za javno zdravlje danas je uzorkovala vodu i odnela na analizu.

Članovi Štaba za vanredne situacije imaju razumevanja za činjenicu da je u ovim toplim danima najbolje osveženje na reci, ali mole građane da i oni imaju razumevanje za aktuelnu epidemiološku situaciju. Ova odluka izazvala je negodovanje brojnih, uglavnom mladih, gradjana Vlasotinca, pa su tako sinoć započeti protesti građana zbog podizanja brane i pražnjenja gradskog jezera su danas nastavljenu u podne u centru Vlasotinca ispred opštinske zgrade. Nekoliko desetina građana traži da se brana spusti i da im se omogući kupanje kao na kupalištima u Srbiji, poput Ade i mnogih gradskih bazena. Oni su ovom prilikom kazali da će se na ovaj način okupljati sve dok se vlasotinačko kupalište ne stavi u funkciju.

Categories: Društvo

Leave a Reply