Društvo

Vanredna situacija u Leskovcu produžena do 10. avgusta. Maske obavezne u zatvorenom prostoru i prevozu, fizička distanca i zatvaranje pojedinih delatnosti

Gradski štab za vanredne situacije preporučio je gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću da vanrednu sitiaciju produži za još dve nedelje. Ovom odlukom vanredna situacija u Leskovcu traje do 10. avgusta. Gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović još jednom je apelovao na građane da budu maksimalno ozbiljni i da pokažu ličnu odgovornost kako bi se zaustavilo širenje Korona virusa. Gradski štab za vanredne situacije usvojio je na danas održanoj sednici Naredbu kojom se određuju preventivne mere za suzbijaje širenja virusa Covid 19. Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, fizička distanca od 1,5 metara osim lica iz istog domaćinstva, a na 4 kvadratna metra prostora može biti prisutno samo jedno lice. Ostaje na zabrani javnog okupljanja više od 5 lica. Ista naredba i zabrana odnosi se i na parkove, igralište i vežbanje na otvorenom.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportski i zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se od 6 do 21 sat, odnosno za bašte na otvorenom do 23 časa.

Odložena su sva okupljanja, a prijemni i drugi ispiti u svim školama su mogući samo uz punu primene svih preventivnih mera, što se odnosi i na rad u Predškolskim ustanovama. U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Ostaju zatvoreni svi bazeni, spa i velnes centri.

Obavezna je primena svih mera zaštite i dezinfekcije u frizerskim salonima, drugim sličnim uslužnim delatnostima kao i teretana i fitnes centrima.

Nadzor nad primenom ovih mera vršiće svi nadležni državni organi, inspekcije, policija i komunalna policija.Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije podatke o epidemiloškoj situaciji u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.U poslednja 24h stiglo je 176 (grad Leskovac 164) rezultata iz laboratorije Vatreno oko i Batajnica : 38 rezultata je sa pozitivnim nalazom.36 lica sa teritoririje grada Leskovca,1 lice sa teritorije opštine Medveđa I 1 lice sa teritorije opštine Vlasotince.Struktura:15 zaposlenih,19 penzionera (od toga 10 korisnika Gerontološkog centra)3 nezaposlena lica i 1 privatnik. Od pocetka epidemije ukupan broj obolelih na nivou Jablaničkog okruga je 1393 a po opštinama je :grad Leskovac – 1.111, Vlasotince – 140, Bojnik – 31,Lebane – 70,Medveđa – 39 I 2 lica sa teritorije opštine Crna Trava .Trenutno se ceka iz laboratorije „Vatreno oko“ i „Batajnica“ u Beogradu 96 rezultata sa Jablanickog okruga za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac I Opstoj bolnici Leskovac u prethodnim danima

Categories: Društvo

Leave a Reply