Društvo

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri: Srpska privreda jaka, ponosni smo na saradnju

Privreda Srbije bila je jaka na početku pandemije korona virusa i biće jaka i posle zahvaljujući mudrim investicijama, važnim projektima i autoputevima, rekao je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Rekao je da autoputevi menjaju Srbiju nabolje i da će joj to pomoći da ostane bitan faktor u regionu i Evropi, a takođe daju i važan podsticaj trgovini

Godfri je prilikom obilaska radova na Moravskom koridoru kod Kruševca sa ministarkom Zoranom Mihajlović i ostalim partnerima rekao da je ponosan na saradnju u okviru ovog projekta.

Ambasador je rekao da će optički kablovi koji se postavljajju duž trase Moravskog koridora polužiti kao digitalna kičma celog regiona, što će doprineti kako boljem i bržem internetu, tako i i komunikaciji sa svetom.

On je naveo da je ovakav projekat važan signal i za strane investitore jer, kako je dodao, Srbija želi fer utakmicu i proizvode vrhnskog kvaliteta i spremna je da ponudi sposobnu radnu snagu sa odličnim potencijalom za rad na važnim projektima poput ovog.

„SAD su ponosne na partnerstvo sa Srbijom u njenom privrednom razvoju i jedva čekam da se provozam autoutem kada bude završen, a onda da zajedno pratimo ekonomski rast Srbije i ovog regiona“, rekao je Godfri. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply